Hoe maken wij minder fouten tijdens het meten?

Lidar (Light Detection and Ranging) is een technologie die gebruikmaakt van laserpulsen om driedimensionale beelden te maken van de omgeving. Lidar is een krachtig instrument voor het maken van nauwkeurige meetrapporten. In deze blog zal ik enkele voordelen van Lidar voor het maken van meetrapporten bespreken.

 
 

Hoge nauwkeurigheid

Een van de belangrijkste voordelen van Lidar is de hoge nauwkeurigheid bij het maken van metingen. Lidar kan metingen maken met een nauwkeurigheid tot op enkele millimeters, wat betekent dat de gemeten gegevens zeer nauwkeurig zijn en kunnen worden gebruikt voor kritische toepassingen, zoals het ontwerpen van bouwconstructies, het maken van topografische kaarten, het monitoren van veranderingen in het landschap, en nog veel meer.

Snelle dataverzameling

Lidar maakt het mogelijk om snel grote hoeveelheden gegevens te verzamelen. Dit komt doordat Lidar scanners op hoge snelheid kunnen scannen en duizenden metingen per seconde kunnen maken. Dit betekent dat het verzamelen van gegevens veel sneller kan gebeuren dan bij traditionele meetmethoden. Dit bespaart veel tijd tijdens het opnamemoment.

Mogelijkheid tot het maken van 3D-beelden

Lidar maakt het mogelijk om 3D-beelden te maken van het te meten gebied. Deze beelden kunnen worden gebruikt om een beter begrip te krijgen van het gebied en om te visualiseren hoe het eruitziet. Dit kan nuttig zijn voor het plannen van bouwprojecten, het maken van kaarten en het bepalen van de hoeveelheid materiaal die nodig is voor een project.


Tijdens het scannen van de woning nemen wij ook handmatige metingen om zo nog zekerder te zijn van de maten. Door de combinatie van de scan en handmatige metingen is de kans op fouten erg klein.

 
 
 
Wietse Visser